Rakan Blogger ;

20 January 2011

PostHeaderIcon 1st Dating


29 Mei 2010
Selepas 20 hari berkenalan;
Pagi tue, lebih kurang jam 11 pagi, aku tunggu "Te Amo" di Shell area Tawakal Hospital. Then, ktorg pegi ke "Car Wash" area Kg. Baru. Selesai Basuh "Si White" - kereta kesayanganku, "Te Amo" temani aku untuk pegi ke meninted kereta. Ktorg menuju ke Jalan Genting Klang, sempat "Te Amo" call "Mr. Mman" utk brtanyakan kedai tinted mana yg OK. Aku agak terkilan jgk lah sbb "Te Amo" pada masa tue, tidak berani brterusterang yang dia brsamaku, dia "cuba berselindung" bila "Mr. Mman" brtanya, padahal sebelum tue, "Sis Ninis" sudah ketahui plan ktorg utk naik ke Genting hari tue. Yelah, aku takut juga kalo apa2 jadi, so baik aku bagitau awal2 pda "Sis Ninis" kan. Aku memang x prnah dating smpai ke Genting, dlu byk kali aku plan dgn mber2 tp sering cancel d saat akhir, so ble "Te Amo" mengajak aku, aku on jelah kan.... Tapi knp ek dia nk berahsia plk kononnya dia bkn kuar dating dgn aku....? Hurmmmm persoalan ne, hanya dia saja yg blh jwb. 
Setibanya di "Cool World".... belum pun smpai 10 minit, tiba2 aku lihat kereta "Mr. Mman" berhenti betul2 d hadapan kedai. Ternganga aku tgok "Te Amo". Hehehehehe... konon nak berahsia, last2 terkantoi jgk. "Mr. Mman" tlg pilih tinted yg ssuai. Selepas itu, diorg berlalu pegi ke Pavilion - Tgok wayang.
Sementara duduk di ruangan menunggu, "Te Amo" mnceritakan malam itu dia bergaduh, katanya mber dia teruk kena belasah berebutkan aweks. Terdetik jgk dlm hati aku pada masa tue, alamak dia ne "kaki gaduh" ke, takutnya..... huhuhu....
Selesai semunya, tepat jam 3, ktorg gerak ke Genting. "Te Amo" belanja tiket masuk - Outdoor. Tapi ktorg x main apa sgt pun, lebih byk bertukar2 cerita dan pengalaman. Yg kelakarnya, ktorg blh join mainan budak2.... Naik keretapi la apalah.... Aduyai.... Memang kelakar.
Tiap kali nak melintas jalan, "Te Amo" akan pegang lengan aku... Saje btol dia ne mngambil kesempatan, tapi kira dia prihatin la, takut aku kena langgar ke apa kot....
Jam 8 malam, ktorg turun dari Genting. Sempat ktorg g makan "Char Kue Teow MALI" Area Danau Kota. Kali ne, barulah aku lega sbb "Te Amo" dah x malu2 nak makan..... Licin lagi ha.... 
Masa nak balik, aku turunkan "Te Amo" betul2 di depan KLIH Hotel. Berkali-kali "Te Amo" mngucapkan terima kasih. Sempat lagi bertanya, "bila kita nak kuar lagi...".... Hehhehehehehe... Aku hanya jawab, "Nti kita plan lg ok.....".
Sejak itu, perkenalan antara kami kian bertambah erat. Boleh dikatakan 24 jam SMS. Aku mula terasa ingin mengenali dia lebih rapat lagi.

0 Orang Yang Rajin Mengomen:

Blog I'm Following ;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My Photo
Ady Shakeyna
"I like to think dats other people are da ones who screw up my life". Nama diberi Adilatul Sakinah binti Abdul Hai. Berasal dari Setapak, Kuala Lumpur. Berumur.... ??? tu rahsia kot! Kalau Nak Kenal Diri Ini Dengan Lebih Mendalam, Kenalah Ikuti Blog ini yea. Hehehehe... Promote Nampak... Biasalahkan, bkn nk kait untung tp just nk share... Best Regard !
View my complete profile

Check it out !!!

Welcome to "My Reality"

:: For Me, Life is like riding a bicycle, to keep ur balance, u must keep moving ::

Coretan Setiap Hari ;

12-Feb-2013
“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu memasuki rumah yang bukan rumahmu sebelum meminta izin dan memberi salam kepada penghuninya. Yang demikian itu lebih baik bagimu, agar kamu (selalu) ingat.” (QS. An-Nuur : 27)
Perhatian: Button ini jika di klik, bukanlah link yang menyebabkan anda tertipu, ia hanya pentas bahasa coretan AdyShakeyna

Duniaku Disini ;

Beginning are usually scary,

Ending are usually sad,

But its everything in between

dats makes it all worth living...

Selamilah Jiwaku ;

Bukan semua yang kita rasakan,

kita dapat meluahkan dengan bicara kata,

kadangkala kita lebih selesa menulis

dan melakarkannya di dalam hati...

:: Demi Masa ::

Blog Archive

Total Pageviews ;

:: Hari Demi Hari ::

:: Panduan Al-Qur'an ::

:: Solat Itu Tiang Agama ::

About

Facebook Badge ku ;

Amazing Counters ;

:: Jom Borak Disini ::

:: Main2 Dgn Si Hamster ::


bloguez.com

Turtle yg Cute ;

AdyShakeyna - WishList ;

Futher Study : Degree
Berkahwin dgn Jejaka Pilihan
Menjadi Penulis Suatu Hari Nanti
Menunaikan Haji

:: Klik Di Sini ::

Terima Kasih Krn Sudi Berkunjung Disini. Datang & Terjah Lagi. Jgn Lupa Tinggalkan Jejak OK. Bye. Powered by Blogger.