Rakan Blogger ;

20 August 2011

PostHeaderIcon Saat Diri Dilamar ;

Sebenarnya, "Te Amo" bukanlah jenis yang romantik, kalau dulu, sewaktu pertama kali ak bercinta dgn selain "Te Amo", ak pernah dihadiahkan bunga, dimainkan lagu bersama gitar melalui telefon, dibelikan barangan mcm2, tap "Te Amo" sememangnya bukan begitu. Dia tersangat "low profile"... Kadang2 dia menjadi pendiam, kadang2 dia berbicara tanpa henti. Apa yang aku sukakan mengenai dia, segala hal, dia kongsikan cerita bersama ak, ak dijadikan tempat utk meluahkan segala yg dia rasa, gembira, sedih, kelakar, kecewa... Apa saja hal yang berlaku di office dia, rumah dia, semuanya dia ingin ceritakan pada ak, dan ak pula, setia menjadi pendengar yang baik.


Namun, satu hal yang ak tak mungkin akan lupa, pabila tiba saat diriku dilamar, secara berdepan dan melalui telefon, itulah bagiku hadiah yg sgt bernilai, keikhlasan terpancar pada matanya yang redup, sumpah ! Ak sgt bahagia ketika itu, tidak dapat ak gambarkan dgn kata-kata. 


Sebenarnya, bermula pada tahun 2010 lagi, "Te Amo" mengajak ak bertunang dan menikah terus pada penghujung tahun, namun ak sifatkan ianya terlalu terburu-buru, dan ketika itu, keadaan kewangan masing-masing yang belum begitu kukuh, ak minta ianya ditangguh.


Dan, tanggal 12 Februari 2011, apabila "Te Amo" dengan serius melamarku tanpa dibimbangi sebarang keadaan, ak merasakan terlalu gembira, hingga tidak terkata apa, hari-hari selepas itu, ak laluinya dengan rasa gembira.
Alhamdulillah, akhirnya ikatan permulaan, merisik pada 18 Mei 2011 dan bertunang pada 30 Julai 2011 telah menjadi realiti. Diharapkan perhubungan ini kekal hingga di saat kami disatukan kelak, insyAllah.
Ak selalu berdoa, agar perhubungan dan ikatan ini bisa berkekalan hingga ke penghujung hayat kami, amin ya rabbal alamin, mudah mudahan ianya termakbul jua.


Syukran Jazilan ya Rabbi.


:: Mohd Shafik Abdul Rany & Adilatul Sakinah binti Abdul Hai ::

0 Orang Yang Rajin Mengomen:

Blog I'm Following ;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My Photo
Ady Shakeyna
"I like to think dats other people are da ones who screw up my life". Nama diberi Adilatul Sakinah binti Abdul Hai. Berasal dari Setapak, Kuala Lumpur. Berumur.... ??? tu rahsia kot! Kalau Nak Kenal Diri Ini Dengan Lebih Mendalam, Kenalah Ikuti Blog ini yea. Hehehehe... Promote Nampak... Biasalahkan, bkn nk kait untung tp just nk share... Best Regard !
View my complete profile

Check it out !!!

Welcome to "My Reality"

:: For Me, Life is like riding a bicycle, to keep ur balance, u must keep moving ::

Coretan Setiap Hari ;

12-Feb-2013
“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu memasuki rumah yang bukan rumahmu sebelum meminta izin dan memberi salam kepada penghuninya. Yang demikian itu lebih baik bagimu, agar kamu (selalu) ingat.” (QS. An-Nuur : 27)
Perhatian: Button ini jika di klik, bukanlah link yang menyebabkan anda tertipu, ia hanya pentas bahasa coretan AdyShakeyna

Duniaku Disini ;

Beginning are usually scary,

Ending are usually sad,

But its everything in between

dats makes it all worth living...

Selamilah Jiwaku ;

Bukan semua yang kita rasakan,

kita dapat meluahkan dengan bicara kata,

kadangkala kita lebih selesa menulis

dan melakarkannya di dalam hati...

:: Demi Masa ::

Blog Archive

Total Pageviews ;

:: Hari Demi Hari ::

:: Panduan Al-Qur'an ::

:: Solat Itu Tiang Agama ::

About

Facebook Badge ku ;

Amazing Counters ;

:: Jom Borak Disini ::

:: Main2 Dgn Si Hamster ::


bloguez.com

Turtle yg Cute ;

AdyShakeyna - WishList ;

Futher Study : Degree
Berkahwin dgn Jejaka Pilihan
Menjadi Penulis Suatu Hari Nanti
Menunaikan Haji

:: Klik Di Sini ::

Terima Kasih Krn Sudi Berkunjung Disini. Datang & Terjah Lagi. Jgn Lupa Tinggalkan Jejak OK. Bye. Powered by Blogger.