Rakan Blogger ;

11 December 2011

PostHeaderIcon Outing , Movie ~ Ombak Rindu & Luvely Dinner ;

December 03, 2011

Kali ini AdyShakeyna pergi tengok Filem Ombak Rindu di Brem Mall, Kepong bersama "Te Amo". Dalam pada merajuk, pergi jugak menonton dgn si dia. Hehehehe =) Merajuk mengada~ngada namanya tue. Nasib baikla dia layan cerita cinta.




FILEM yg diapdatasi dari Novel Ombak Rindu, yg juga merupakan kegemaran & kegilaan AdyShakeyna masa zaman persekolahan. Akhirnya, dapat juga AdyShakeyna tunaikan permintaan hati yg melonjak-lonjak sejak tayangan filem itu telah dilayarkan.


Pada pandangan AdyShakeyna, filem itu berjaya membawa peminat novel & peminat tulisan karya Fauziah Ashaari untuk mengubati rindu kepada watak Izzah & Hariz. Sememangnya watak Izzah yg d ceritakan tak terlalu sama dgn lakonan Maya Karin tapi boleh dikatakan ianya berjaya juga. Tak serupa tapi sama. Kejayaan awal Filem Ombak Rindu seperti memberi gambaran bahawa filem adaptasi akan menjadi trend popular dalam industri filem tempatan selepas ini. Perkara itu menjadikan hati AdyShakeyna semakin membuak untuk menjadi penulis kelak.

Filem itu turut menjadi buah mulut setiap orang dan perkataan Ombak Rindu menjadi satu trend laman sosial di FB, Twitter & juga Blog. Pujian mmg patut diberikan kepada barisan pelakon spt Maya Karin, Aaron Aziz, Lisa Suruhani, Bront Palarae dan Zaidi Omar yang menjadikan filem ini lebih dikenali. Walaupun babak di ranjang itu, dirasakan kurang sesuai utk ditonton semua lapisan umur, dan menjadikan AdyShakeyna rasa was-was & segan nak berikan keizinan adik-adik tonton filem ini. Tapi, mana boleh halang mereka, harap mereka tidak terlalu peduli dgn babak itu. AdyShakeyna paling suka dgn single Ombak Rindu nyanyian Adira dan Hafiz ygmeruntun jiwa. Lagu ini juga membuatkanp engaliran air mata  dan menyentuh jiwa sesiapa saja yg menonton dengan segala emosi yg dibawakan dalam filem ini.

Dalam panggung, beberapa kali AdyShakeyna mengalirkan airmata secara sembunyi. Bila "Te Amo" menoleh ke arah AdyShakeyna, dgn pantas AdyShakeyna mengesat airmata, tapi dia tahu jugak rupanya, terkekeh-kekeh dia mentertawakan AdyShakeyna. Hati AdyShakeyna sememangnya mudah tersentuh, mudah menangis & sgt sensitif. Tapi adakala AdyShakeyna blh menjadi seorg yg garang & pns baran, pantang d usik. Walaupun dah tengok movie ne, tetap rasa tak puas, tolonglah... AdyShakeyna nak sgt baca Novel tue lagi, dulu masa zmn sekolah cuma pinjam kawan-kawan punya. Nak beli jugak, walaupun "Te Amo" melarang, biarlah kan, itu hak dan minat AdyShakeyna, sesiapa pun tak blh halang selagi AdyShakeyna gunakan duit sendiri. Full Stop.




Btw, Credit to "My Te Amo" sbb sudi temani saja kemana AdyShakeyna pergi, setia betul dia, yelah... mungkin sebab dia pun suka pergi tengok wayang & berjalan.

Sempat juga kitorang menikmati "dinner" malam itu dgn rasa serba kekurangan, hanya mampu tertawa bila makanan tidak menepati citarasa tekak, nak buat mcm mana, dah bayar, lapar pula, so bedal jelah kan ;


 "Te Amo" menghirup air - sedang kehausan selepas makan Nasi Goreng Ayam - yg agak hangit.

 Gambar yg diambil secara tidak sengaja oleh "Te Amo" tatkala mengatakan ABC ini sangat tawar ! <keciwa rasanya>
Mampu tersenyum jua kerna menanti saat untuk menonton "Ombak Rindu".


Okaylah, AdyShakeyna akhiri entry kali ini dengan serangkap baris/lirik lagu Single Ombak Rindu yg sememangnya dah terhafal oleh AdyShakeyna sendiri ;


"Tuhan tolong lembutkan hati dia , untuk terima ku seadanya , kerna ku tak sanggup , kerna ku tak mampu , hidup tanpa dia , di sisiku .... uuuuuuhuuuu"


Bubye All !

0 Orang Yang Rajin Mengomen:

Blog I'm Following ;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My Photo
Ady Shakeyna
"I like to think dats other people are da ones who screw up my life". Nama diberi Adilatul Sakinah binti Abdul Hai. Berasal dari Setapak, Kuala Lumpur. Berumur.... ??? tu rahsia kot! Kalau Nak Kenal Diri Ini Dengan Lebih Mendalam, Kenalah Ikuti Blog ini yea. Hehehehe... Promote Nampak... Biasalahkan, bkn nk kait untung tp just nk share... Best Regard !
View my complete profile

Check it out !!!

Welcome to "My Reality"

:: For Me, Life is like riding a bicycle, to keep ur balance, u must keep moving ::

Coretan Setiap Hari ;

12-Feb-2013
“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu memasuki rumah yang bukan rumahmu sebelum meminta izin dan memberi salam kepada penghuninya. Yang demikian itu lebih baik bagimu, agar kamu (selalu) ingat.” (QS. An-Nuur : 27)
Perhatian: Button ini jika di klik, bukanlah link yang menyebabkan anda tertipu, ia hanya pentas bahasa coretan AdyShakeyna

Duniaku Disini ;

Beginning are usually scary,

Ending are usually sad,

But its everything in between

dats makes it all worth living...

Selamilah Jiwaku ;

Bukan semua yang kita rasakan,

kita dapat meluahkan dengan bicara kata,

kadangkala kita lebih selesa menulis

dan melakarkannya di dalam hati...

:: Demi Masa ::

Blog Archive

Total Pageviews ;

:: Hari Demi Hari ::

:: Panduan Al-Qur'an ::

:: Solat Itu Tiang Agama ::

About

Facebook Badge ku ;

Amazing Counters ;

:: Jom Borak Disini ::

:: Main2 Dgn Si Hamster ::


bloguez.com

Turtle yg Cute ;

AdyShakeyna - WishList ;

Futher Study : Degree
Berkahwin dgn Jejaka Pilihan
Menjadi Penulis Suatu Hari Nanti
Menunaikan Haji

:: Klik Di Sini ::

Terima Kasih Krn Sudi Berkunjung Disini. Datang & Terjah Lagi. Jgn Lupa Tinggalkan Jejak OK. Bye. Powered by Blogger.