Rakan Blogger ;

13 April 2013

PostHeaderIcon Warna Pilihan Bedak Arab


Hai Semua, Assalamualaikum wbt;

Bila bercerita tentang warna pilihan yang ada pada bedak arab. Jom, Adyshakeyna nak bercerita serba sedikit pasal warna BEDAK ARAB KOKURYU sebagai panduan untuk anda memilih tona yang sesuai dengan kulit ;

WARNA BEDAK ARAB KOKURYU UNTUK KULIT SEDERHANA 
(yang admin jual sahaja) :

RUSSETSesuai untuk kulit sederhana dan kelihatan sangat natural. Warna ini antara yang paling popular / ramai penggemar bedak arab sukakannya di Malaysia kerana secara am, warna ini sangat sesuai untuk orang asia.




ORANGE BLUSHSesuai untuk kulit sederhana cerah / putih kekuningan / kuning langsat. Warna ini menampakkan wajah kemelayuan.



CHERRY (stok terhad) : Sesuai untuk kebanyakan jenis kulit sederhana cerah yang mahukan nampak sedikit kemerah-merahan ala2 pakai blushing.



PUGGY PINK (stok terhad) : Sesuai untuk kulit cerah dan sederhana cerah. Selepas pemakaian, kulit akan kelihatan sedikit merah jambu.



WARNA BEDAK ARAB KOKURYU UNTUK KULIT CERAH 
(yang admin jual sahaja) :

CHERRY PINK : Sesuai untuk kulit putih dan cerah yang mahukan nampak sedikit kemerah-merahan ala2 pakai blushing.



ROSHELLE : Sesuai untuk semua jenis kulit putih dan cerah.




So, DAH TAHU PILIHAN WARNA anda...? apa tunggu lagi...? Jom PRE-ORDER sekarang dengan pihak De Ummi Style

PostHeaderIcon Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake (Jualan Online)



Hari ini nak berbicara mengenai Adyshakeyna sedang berjinak-jinak mebuat Jualan Online : Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake 50g. Alhamdulillah, setakat ini, penjualan sudahpun masuk ke 3rd batch. Sambutan amat menggalakkan. Sekiranya ada rezeki, ada peluang dan ruang, Adyshakeyna nak memperluaskan niaga dengan menjual semua produk KOKURYU. Sedang gigih mengumpul modal. Mesti ada yang tak tahu lagi kan, apa itu Bedak Arab...?? Masih ramai yang belum mencuba kerana setakat ini pasaran cuma di internet, ada jugalah di kedai-kedai jamu tetapi harga ada macam-macam, pandai-pandailah buat perbandingan :)


Jom kita tengok serba sedikit mengenai Bedak Arab Kokuryu yang dimaksudkan;



Mari bertukar kepada kosmetik Bedak Arab Kokuryu ~ sebuah produk & jenama antarabangsa yang diyakini sejak tahun 1965. Tinggalkan apa yg menjadi keraguan. 


BEDAK ARAB 100% KOKURYU !!!
HOT ITEM !!! MESTI CUBA DAN PAKAI.

Antara Kelebihannya ;

♥ Sangat mudah dipakai, dan hanya beberapa minit menjadikan kulit wajah anda seakan masuk kelas make- up.
♥ Wajah kelihatan lembut, gebu, berseri, kulit yang licin tanpa tompokan hitam ataupun jerawat.
♥ Bedak arab ini 3 in 1 : moisturizer, foundation dan alas bedak.
♥ Jimat wang, jimat masa.
♥ Tidak menghitamkan kulit dan wajah anda.
♥ Mengikut aliran darah si pemakai, tidak kira kulit gelap, cerah, dan sebagainya.
♥ Mampu mengecutkan dan menghilangkan jerawat.
♥ Walau berpeluh wajah anda tidak akan melekit.
♥ Tahan 8 jam.
♥ Tidak melekat pada tudung.
♥ Yang penting ianya halal dan boleh dibawa solat.
♥ Bedak ini tahan hampir 3-6 bulan atau lebih untuk tempoh penggunaannya.
♥ Ingin tahu rahsia kebaikannya, cuba dan rasai kelebihannya !







Butiran lanjut, anda semua bolehlah tengok Facebook Page kami di;



***Jom cuba, harga istimewa kami berikan untuk anda dan yang penting murah berbanding pasaran.


23 February 2013

PostHeaderIcon Berhati-hatilah mengenal orang disekelilingmu.

Setiap saat, setiap hari, setiap minggu, setiap bulan dan setiap tahun
kita senantiasa akan / bakal berdepan
dengan pelbagai ragam manusia disekeliling kita. 
Cuma, bagaimana kita nak mengatasi kerenah manusia yang pelbagai ini?
Ibaratnya, seperti mencari benang di dalam tepung.
Tepung tidak boleh berselerak, dan benang boleh ditarik.
Pasti ada saja manusia yang iri hati, dengki, berniat tidak baik,
nak tengok kita jatuh, tak suka melihat kesenangan kita...
Lalu, apa yang kita buat?
Kita marah, ingin membalas dendam, rasa tak puas hati...
Tidakkah kita dengan dia sama sahaja?
Saling balas membalas...
Kenapa kita tidak berdoa, agar kita tidak punya hati seperti itu...
Lebih baik diam dari berkata-kata.
Memang bila kita rasa marah, kita mudah meluahkan apa saja pada yang bertanya.
Tak salah nak meluah tapi kadangkala perlu berhati-hati.
Sebab, kita cuma nampak apa yang zahir di depan mata
dan kita tak tahu apa yang bermain didalam hatinya.
Oleh itu, cuba elakkan mengadu pada sesiapa,
yang boleh kita percaya,
cuma keluarga, suami/isteri kita...
Mengadulah pada Allah...
Atau jika inginkan kepuasan, lakarkan luahan hati
di blog sendiri yang dianggap diari...
Itupun secara tapisan, jgn terlalu berterus terang...
Mana tahu, ada yang memerhati.
Kadangkala, kita perlu sedar,
saat Allah kirimkan seorang, yang
 datang menghampiri
bertujuan untuk memusnahkan dan menjatuhkan...
Sebenarnya, Allah nak kirimkan lebih banyak orang
yang berniat baik, berada disekeliling...
disaat kita mulai belajar bangun dari kejatuhan itu.
Kerana, setiap kejatuhan itu
pengakhirannya pasti manis jua.
Yang penting, kita kena bersedia, dan percaya kepada Allah,
Qada' dan Qadar nya.
Selagi kita hidup,
dugaan senantiasa mengiringi.
Setiap hari, suka ataupun tidak,
kita dihujani pelbagai dugaan
samada dugaan kecil atau dugaan yang besar.
Mahu ataupun tidak, kita terpaksa menempuhinya.
Tapi, janganlah gusar dan bimbang
kerna setiap satu dugaan itu
Allah dah tetapkan penyelesaiannya
cuma kita sebagai hamba
kadangkala terleka jalan penyelesaian itu ada di depan mata
tapi kita masih meminta-minta
kepada makhluk yang lain untuk membantu.
Sanggup kita berhabisan duit
jumpa bomoh sana sini
sedangkan kalau kita cuma
bermohon pada yang Esa,
lambat atau cepat,
kita pasti jumpa penyelesaiannya.
Wallahua'lam.
Peringatan ini untuk diri sendiri juga
yang sebelum ini turut terlepas pandang
bagaimana cara terbaik untuk mengatasi masalah dengan orang sekeliling.
Semoga menjadi panduan dan iktibar.
In shaa Allah.
Best regards,
12 February 2013

PostHeaderIcon Rindu Tulis Blog


Hai Semua.
Tiba2 rasa RINDU nak update blog.
Tak tahu kenapa.
Rindu nak berceloteh.
Rindu nak membaca / jejak ke blog lain.
Rindu. Rindu. Rindu.
Dah lama sgt blog dibiarkan bersawang.

Daripada bujang, 
dah bertunang,
sampailah dah kahwin.
Arghhhh! banyaknya masa 
melupakan blog.
Semuanya terlupa nak dicatitkan.

Ampun. Ampun.
Lappy rosak, terus rasa malas nak buka blog.
And, now rasa menyesal sangat.
Sedangkan asalnya blog ini dibina
untuk mencatit sejarah dalam hidup,
peristiwa penting. 

Tak apalah, back-dated jelah peristiwa
yang sudah pun berlalu.

Kata nak simpan. hehehehe ;))
(walaupun tak ada yang membaca)

Best regards,
adyshakeyna@gmail.com
http://coretankuduniakukeyna.blogspot.com

15 October 2012

PostHeaderIcon BLOG ku dibiarkan BERSAWANG !

 
 

-->
Dah lama AdyShakeyna biarkan Blog ini bersawang. Ceritera Yang AdyShakeyna Berimpian Pun Dari Dulu Hingga Kini Masih D Bab 1 ,  Belum Pun Bersambung-Sambung Lagi , Kerna Ada Ketikanya Kita Ini Bukanlah Tiap Masa Ada Saja Idea Untuk Melakarkan Kata-Kata. Ada waktunya untuk menulis sebaris ayat pun terlalu sukar , tatkala kekontangan cetusan ilham dan idea.

Walau segenap usaha diperah, semakin buntu jadinya. Itulah yang sering berlaku dan menjadi kebimbangan yang amat menghantui. Dan ,  Tidak dinafikan , bukan mudah untuk menulis dengan akal yang lemah dan terbatas ini  Namun , Ada Ketikanya Ia Adalah Disebabkan Kekangan Waktu Dek Kerana Kerjaya Yang Lebih Membutukan Masa Kita.

Saat Kerja , Impian Diletakkan D Tepi. Tumpuan Jua Beralih Ke Meja Komputer.
Kerja . Kerja . Dan Terus Kerja .

Hinggalah Suatu Saat Terasa Jua Kebosanan Setelah Sering Mengutamakan Kerja. Bagaimana Pula Dengan Impian. AdyShakeyna Menghela Nafas Panjang Saat Memikirkannya. Mungkin Suatu Masa , AdyShakeyna Bertekad ,

Meninggalkan Kerja Dan Mengejar Impian Yang Sudah Lama Dibiarkan Sendrian.


 
 
 
Best regards,

Blog I'm Following ;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search Blog

Loading...

About Me

My Photo
Ady Shakeyna
"I like to think dats other people are da ones who screw up my life". Nama diberi Adilatul Sakinah binti Abdul Hai. Berasal dari Setapak, Kuala Lumpur. Berumur.... ??? tu rahsia kot! Kalau Nak Kenal Diri Ini Dengan Lebih Mendalam, Kenalah Ikuti Blog ini yea. Hehehehe... Promote Nampak... Biasalahkan, bkn nk kait untung tp just nk share... Best Regard !
View my complete profile

Check it out !!!

Welcome to "My Reality"

:: For Me, Life is like riding a bicycle, to keep ur balance, u must keep moving ::

Coretan Setiap Hari ;

12-Feb-2013
“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu memasuki rumah yang bukan rumahmu sebelum meminta izin dan memberi salam kepada penghuninya. Yang demikian itu lebih baik bagimu, agar kamu (selalu) ingat.” (QS. An-Nuur : 27)
Perhatian: Button ini jika di klik, bukanlah link yang menyebabkan anda tertipu, ia hanya pentas bahasa coretan AdyShakeyna

Duniaku Disini ;

Beginning are usually scary,

Ending are usually sad,

But its everything in between

dats makes it all worth living...

Selamilah Jiwaku ;

Bukan semua yang kita rasakan,

kita dapat meluahkan dengan bicara kata,

kadangkala kita lebih selesa menulis

dan melakarkannya di dalam hati...

:: Demi Masa ::

Blog Archive

Total Pageviews ;

:: Hari Demi Hari ::

:: Panduan Al-Qur'an ::

:: Solat Itu Tiang Agama ::

About

Facebook Badge ku ;

Amazing Counters ;

:: Jom Borak Disini ::

:: Main2 Dgn Si Hamster ::


bloguez.com

Turtle yg Cute ;

AdyShakeyna - WishList ;

Futher Study : Degree
Berkahwin dgn Jejaka Pilihan
Menjadi Penulis Suatu Hari Nanti
Menunaikan Haji

:: Klik Di Sini ::

Terima Kasih Krn Sudi Berkunjung Disini. Datang & Terjah Lagi. Jgn Lupa Tinggalkan Jejak OK. Bye. Powered by Blogger.