Rakan Blogger ;

16 June 2011

PostHeaderIcon Pencarian Berakhir ;


Alhamdulillah akhirnya ak brjaya juga membaca Novel berjudul "Kasih yang suci" - karya Meen Zulaikha... nsibla ada insan yg sudi bg ak pinjam, gmbira tak terkata, dek krn trlalu ingin tau jln critanya, ak smpai brjaga sehingga kol 4 pg utk abeskn pmbacaan ku... lega rsanya ble dh tau ending crita tue, so x prlulah ak tgok cita tue pon.... heheheh... sbb dlm novel, penceritaan lebih tepat....


"Seputih harapan kudambakan 
memagari rindu yang membiru ...... "

Akibat dek gila mbaca novel, ak smpai trlajak tdo, x pegi keja.... teruk kan... tp biarla, bkn sll ak brperangai begitu, selama nie ak trlalu tumpukan keja smpaikan "renew kontrak" pon ak lupa nk buat, sll pk kan kebajikan org, smpaikan kebajikan diri sndiri terabai.... ahhhhh biarla kan ak cuti, ada ballance cuti lg 3 ari, bkn blh d bwak ke thun dpan pon, baik ak abeskan sbelom kontrak tamat - 5 julai 2011 nie.

Apapun, ak sgt tabik pda penulis krn berjaya mengabadikan sebuah penceritaan yang lain dri lain ~ sgt seronok wlaupon ini adalah karya beliau yg prtama... harap2 ak dpat la jdikan dia sbg idola untuk menggapai impian dan minatku yg satu ini. Ak hrap bler ak dh brtukar haluan keja, ak mpunyai lbih byk masa utk berkarya.... ak ttap akn cpaikan impian ini wlaupon ianya memakan masa yg lama.... itulah harapan yg belom ak kecapi lg dan ak ttap akn brusaha sehingga brjaya.... kalian pon doakan la yea.... salam "Gugusan Rindu"...

Untuk akhirnya, ak abadikan potret pelakon cerita "Nora Elena" ~ penceritaan dari novel ini, sehingga kita bersua lg d entri yg len pula ;


10 June 2011

PostHeaderIcon Baca Lagi ; Novel


Yes!!! Guys.... sempat juga ak meng’updated’ blog dlu sbelom ak off PC dan balik ~ abes tyme koje. yuhuuuuuu....

Hurmmmmm tdi ak gy library MARA, nmpaknya rezeki ak xdela dlm pencarian novel berjudul "Kasih Yang Suci". Takpelah, yg penting ak dpt pinjam 2 buah lg novel yg dah lama ak carik sbenarnya. Apa lagi kalo bkn karya dari penulis yg sememangnya "favourite" ak, Fauziah Ashari.... Judul novel ; Rindu Cintaku - kesinambungan dari novel "Ombak Rindu & Cinta.....Tiada Akhirnya".... wahhhhh gitu. Best gilak niey nak layan. Rasa dh x sabar masuk dlm kereta, bukak novel dan baca. 




Satu lg novel yg ak pinjam berjudul "Mencari Cinta" - karya Leeya Myra. Ak baca sinopsis nmpak mcm menarik, so rsa tak sabar nk baca dan nk tau keseluruhan crita... yuhuuuuu.... okla guys, dh trlewat niey, nti i kne mrah plak sbb turun lambat... huhu... i chow dlu erhhhh.... nti i ingat nk sambung jgk karya i tue ~ "Gugusan Rindu", sbb i teringin jgk bler boring tahap gaban cmni, i bca karya ciptaan i sndiri.... hehehe apasal tetiba tukar gelar diri "i" niey.... hurmmmmm whatever....... okla.... layannnnnn. Bubye all.


PostHeaderIcon Kegilaanku pada Novel ;




Hari ini ak berhasrat utk pulangkan "Novel berjudul Bicara Hati" - karya Damya Hanna. Fuhhhh.... Sumpah best jalan cerita dalam novel ini. Dah lama ak x menggila baca novel. Dulu, masa zaman sekolah, kalau ak dh start baca novel, ak x peduli lgsung wktu mkn, apa yg ada d sekeliling ak, sbb tue dlu ak kurus..... wahhhhh perasan plak.... tp mmg btol la, kalo tgok gmbar ak tyme skolah dlu, sure korang gelak smpai berguling-guling.... kelakar, dgn kulit itam, tp kurus.... huhuhu.... skg bler dh kembang, okla ckit, x la putih tp cerahla ckit dri dlu. Hurmmmm ak nk serang library, ak nk pinjam lg novel, udah gler ak niey, dh bosan tahap cipan sbb otak ak dh ksong, bler ak mula nk mengarang karya ak sndiri - "Gugusan Rindu" yang dh terbengkalai, baru mula nk menulis, ak dh kekeringan idea, masa idea dtg mencurah-curah, tyme tue plak ak bz bereskan keja, x sempat ak nk berikan tumpuan pda penulisan. Now, ak dh sedikit lega, sbb ketegangan ak selama niey, ak dh serahkan ckit2 pda rakan-rakan sekerja ku yg len, hehehehe... hurmmmm brula ada sdikit ruang dan waktu utk ak fikirkan hal diri sndiri.... hurmmmmm nikmat btol rsanya. Otot-otot pn dh mula longgar.... rupanya begini rsanya bler ada waktu sedikit lapang.... Oh Tuhan, leganya ak rsa skrg niey.... hurmmmm ak tgh tgu kwn sekerja ak niey, dia trun lunch, ak nk g pnjam novel, nk gy dgn dier jgk, x mau gy sowang... hurmmmm ak igt nk pnjam novel yg skrg citanya d tayangkan kat TV3.... nampak mcm menarik, kalau cita tue dpt sambutan, sememangnya jln cerita pasti memukau utk ak dapatkan novel tue, kalau xde kat library, ak sgup beli..... oh kegilaan apakah iniey.... dunia penulisan dan pembacaan - novel sememangnya sebahagian dri hdupku..... yuhuuuuuuu !!!
Hurmmmm ak bca novel "Bicara Hati" yg gambarnya perempuan bertudung, tp kenapa ada jgk cover perempuan yg free hair, jln cita tue lain ke erk.... hurmmmmm ~ keliru.


PostHeaderIcon Lirik Lagu Dan Byrd – Boulevard


I dont know why,
you said goodbye
Just let me know you didnt go forever my love
Please tell me why, you make me cry
I beg you please on my knees if thats what you want me to
never knew that it would go so far
When you left me on that boulevard
Come again you would release my pain
And we could be lover again
Just one more chance, another dance
And let me feel it isnt real
that ive been loosing you
this sun will rise within your eyes
Come back to me and we will be happy together
never knew that it would go so far
When you left me on that boulevard
Come again you would release my pain
And we could be lovers again
Maybe today ill make you stay
A little while just for a smile and love together
For I will show a place I know
In Tokyo where we could be happy forever
never knew that it would go so far
When you left me on that boulevard
Come again you would release my pain
And we could be lovers again
never knew that it would go so far
When you left me on that boulevard
Come again you would release my pain
And we could be lovers again
09 June 2011

PostHeaderIcon Terbang Helang ;


" Di angkasa nan luas
Terbang sang helang bebas
Menebarkan sayapnya
Sungguh megah lagaknya
Helang mendabik dada
Membelahi angkasa
Dengan gaya perwira "


Bila diamati bait-bait lirik ini, ak terfikir sejenak... apakah sikap ku selama ini dgn orang2 d sekeliling ku seperti Burung Helang....? Hurmmmm payah utk ditafsirkan. Apapun, ak mintak simpang, janganlah sikapku seperti lagaknya "Helang Menebarkan Sayapnya....".

Hari demi hari berlalu, ak akan cuba menhapuskan sedikit demi sedikit sifat mazmumah yg ada pada ku, dan ak akn cuba juga menanam benih sifat mahmudah... Mudah mudahan kesabaran masih menjadi pegangan dan kekuatan pada diriku. Ya Allah, kuatkanlah hatiku untuk hadapi sebarang dugaan dan cabaran.

Amin Ya Rabbal Alamin.

Untuk akhirnya, layanlah senikata lagu ini sampai ke penghujungnya.... dan cubalah mendalami maksud yang tersirat.... duhai sang burung helang, terbanglah kau sepuasnya... tapi akhirnya kau bakal jatuh jua.... pasti !!!


“Bila saja engkau menghampiri
Burung lain terbang lari
Kau merasakan dirimu gagah
Hak yang lain tak kau endah
Mengganas kau di angkasa
Dengan gaya perwira

Terbanglah engkau tinggi
Sampai ke mana lagi
Ingin engkau jelajahi
Sehingga kau terlupa
Yang tinggi jatuh jua
Bila tiba ketika
Kau ke tanah akhirnya

Usah kau lupa diri
Bahawa langit itu tinggi
Nanti lemas sendiri
Nanti lemas sendiri
08 June 2011

PostHeaderIcon Ungkapkanlah "I Love You"


Hurmmmm sebelum balik niey, sempat ak nak “mengupdated” blog lgy, yelah dlu ak x prnah brkesempatan sgt, tp sjak2 akhir2 niela bru dpt, sbuk buat keja jea, smpaikan masa utk diri sndiri pon xde, neway ak nk share perkataan atau ungkapan “I love You” dalam versi pelbagai bahasa seluruh dunia, benda niey pon ak dpt dri “google search”.... sejak tengok cita “Cinta Melody” sempena tema lagu cita tue, “Aisheiteru”.... mulalah ak nk blaja bahasa2 lain pulak, best jgk bila tau dlm bahasa len niey..... so guys, check it out okay !!! enjoy !!!


1.   Afrikaans – Ek is lief vir jou
2.   Albanian – te dua
3.   Alentejano (Portugal) – Gosto De Ti, Porra!
4.   Alsacien (Elsass) – Ich hoan dich gear
5.   Amharic (Aethio.) – Afekrishalehou
6.   Arabic – Ana Ahebak / Ana Bahibak
7.   Armenian – yes kez shat em siroom
8.   Assamese – Moi tomak bhal pau
9.   Assyr – Az tha hijthmekem
10. Bahasa Malayu (Malaysia) – Saya cinta mu
11. Bambara – M’bi fe
12. Bangla – Ami tomakay bala basi
13. Bangladeschi – Ami tomake walobashi
14. Basque – Nere maitea
15. Bavarian – tuI mog di
16. Belarusian – Ya tabe kahayu
17. Bengali – Ami tomake bhalobashi
18. Berber – Lakh tirikh
19. Bicol – Namumutan ta ka
20. Bisaya – Nahigugma ako kanimo
21. Bolivian Quechua – Qanta munani
22. Bosnian – Ja te volim (formally) or volim-te Turkish seni seviyorum
23. Bulgarian – As te obicham
24. Bulgarian – Obicham te
25. Burmese – chit pa de
26. Cambodian (to the female) – bon saleng oun
27. Cambodian (to the male) – oun saleng bon
28. Canadian French – Je t’adore (”I love you”)
29. Canadian French – Je t’aime (”I like you”)
30. Catalan – T’estim (mallorcan)
31. Cebuano – Gihigugma ko ikaw
32. Chamoru (or Chamorro) – Hu guaiya hao
33. Cherokee – Tsi ge yu i
34. Cheyenne – Ne mohotatse
35. Chichewa – Ndimakukonda
36. Chickasaw – Chiholloli (first ‘i’ nasalized)
37. Chinese – Ngo oi ney a (Cantonese)
38. Chinese – Wo ai ni
39. Corsican – Ti tengu cara (to female)
40. Corsican – Ti tengu caru (to male)
41. Creol – Mi aime jou
42. Croatian – Volim te (used in common speech)
43. Czech – Miluji Te
44. Danish – Jeg elsker dig
45. Dutch – Ik hou van jou
46. Dutch – Jeg elsker dig
47. Ecuador Quechua – Canda munani
48. English – I love thee (used only in Christian context)
49. English – I love you
50. Eskimo – Nagligivaget
51. Esperanto – Mi amas vim
52. Estonian – Ma armastan sind / Mina armastan sind (formal)
53. Ethiopia – afekereshe alhu
54. Faroese – Eg elski teg
55. Farsi – Tora dost daram
56. Filipino – Mahal ki ta
57. Finnish (Minä) rakastan sinua
58. Flemish (Ghent) – ‘k’ou van ui
59. French (formal) – Je t’aime
60. Friesian – Ik hald fan dei
61. Gaelic – Tá mé i ngrá leat
62. Galician – Querote (or) Amote
63. Georgian – Miquar shen
64. German – Ich liebe Dich
65. Ghanaian – Me dor wo
66. Greek – agapo se
67. Greek – S’agapo
68. Greenlandic – Asavakit
69. Gronings – Ik hol van die
70. Gujarati – oo tane prem karu chu
71. Hausa – Ina sonki
72. Hawaiian – Aloha au ia`oe
73. Hebrew – Ani ohevet ota
74. Hiligaynon – Guina higugma ko ikaw
75. Hindi – Main tumsey pyaar karta hoon / Maine Pyar Kiya
76. Hmong – Kuv hlub koj
77. Hokkien – Wa ai lu
78. Hopi – Nu’ umi unangwa’ta
79. Hungarian – Szeretlek te’ged
80. Icelandic – Eg elska thig
81. Ilocano – Ay ayating ka
82. Indi – Mai Tujhe Pyaar Kartha Ho
83. Indonesia – Saya cinta padamu
84. Inuit – Negligevapse
85. Iranian – Mahn doostaht doh-rahm
86. Irish – taim i’ ngra leat
87. Italian – Ti amo/Ti voglio bene
88. Japanese – Anata wa, dai suki desu / watashiwa, anata aishiteimasu
89. Kannada – Naanu ninna preetisuttene
90. Kapampangan – Kaluguran daka
91. Kenya (Kalenjin) – Achamin
92. Kenya (Kiswahili) – Ninakupenda
93. Kikongo – Mono ke zola nge (mono ke’ zola nge’)
94. Kiswahili – Nakupenda
95. Konkani – Tu magel moga cho
96. Korean – SA LANG HAE / Na No Sa Lan Hei
97. Kurdish – Khoshtm Auyt
98. Laos – Chanrackkun
99. Latin – Te amo
100.  Latvian – Es mîlu Tevi
101.  Lebanese – Bahibak
102.  Lingala – Nalingi yo
103.  Lithuanian – As Myliu Tave
104.  Lojban – mi do prami
105.  Luo – Aheri
106.  Luxembourgeois – Ech hun dech gäer
107.  Macedonian – Jas Te Sakam
108.  Madrid – lingo Me molas, tronca
109.  Malaysia – Saya cinta kamu / Saya sayang kamu
110.  Malayalam – Njyaan Ninne’ Preetikyunnu
111.  Mohawk- Konoronhkwa
112.  Navaho – Ayor anosh’ni
113.  Norwegian – Eg elskar deg (Nynorsk)
114.  Osetian – Aez dae warzyn
115.  Persian – Tora dost daram
116.  Polish Kocham – Cie / Ja cie kocham
117.  Portuguese – Amo-te / Eu te amo
118.  Romanian – Te iu besc
119.  Russian – Ya vas liubliu / ya liubliu tebia / ya tebia liubliu / Ya polyubeel tebya.
120.  Scot – Gaelic Tha gra\dh agam ort
121.  Serbian – LUBim te.
122.  Serbocroatian – volim te
123.  Shona – Ndinokuda
124.  Sinhalese – Mama oyata adarei
125.  Sioux – Techihhila
126.  Slovak – lubim ta
127.  Slovene – ljubim te
128.  Spanish – Te quiero / Te amo
129.  Srilankan Mama Oyata Arderyi
130.  Swahili – Naku penda (followed by the person’s name)
131.  Swedish – Jag a”lskar dig
132.  Swiss-German Ch’ha di ga”rn
133.  Syrian – Lebanes BHEBBEK (to a female) / Lebanes BHEBBAK (to a male)
134.  Tagalog – Mahal kita
135.  Tamil – n^An unnaik kAthalikkinREn (I love you)
136.  Telugu – Neenu ninnu pra’mistu’nnanu
137.  Thai – Ch’an Rak Khun / Phom Rak Khun
138.  Tunisian – Ha eh bak *
139.  Turkish – Seni seviyo*rum (o* means o)
140.  Ukrainian – ja tebe koKHAju (real true love)
141.  Vietnamese – Em ye^u anh (woman to man) / Anh ye^u em (man to woman)
142.  Welsh – ‘Rwy’n dy garu di.
143.  Yiddish Ich libe dich
144.  Yugoslavian – Ya te volim
145.  Zazi – Ezhele hezdege (sp?)
146.  Zuni – Tom ho’ ichema
147.  Zulu – Ngiyakuthanda!

PostHeaderIcon Masanya Telah Tiba ;



Semalam ak dah berterus terang dgn umi dan ayah, ak rsa, dah tiba masanya ak tinggalkan keja ak skrg, ak rsa ak dh tak mampu hadapi lg, terlalu byk bebanan dan sememangnya ak dh mula rsa sgt terbeban.... Entahla, org tgok mungkin biasa tp pada ak, ak dh mula rsa muak, ak mula rsa nk mncari ssuatu yg baru, biarlah ak trpaksa hadapi kerugian pda awalnya... setiap keputusan yg d ambil, pasti ada risiko yg trpaksa d tanggung. Ak tau sgt persis skap umi dan ayah, kalau tak bekerja, jgn harap dpt dduk umah, tp ntah knapa, bler ak sampaikan hasrat atiku utk brhenti, umi ayah trus kata, "Berhenti jelah kak kalau ko dh rsa penat sgt... carik je keja lain....". Bukan ak x nak sambung kontrak keja ak skrg, tp ak dh trlewat, ptotnya 3 bulan sbelom.... huhu entoh lerrr, ak dh x reti nk buat apa lgy, just tgu dan lihat jelah.... yg pasti, ak dh dpt restu dri umi ayh utk brhenti, selebihnya ak brserah pada Takdir... ak cuba sedaya yg blh saja... tp mgkin masanya telah tiba utk ak ubah haluan... hurmmmm





Oh, ak sgt brsyukur.... ak dh x sbar rsa nk tinggalkan keja ak niey, rsa nk mnjerit "Yeahhhhhh !!!!".... hurmmm tntu akan rsa sgt ssah bler nk crik keja lain nnti, apapun halangan yg bakal ak hadapi, ak akn tempuh, ak sukakan cabaran, jdi ak akn kuat dan ak akn cba tempuhinya dgn kesabaran. Yg penting, ak dh x happy nk teruskan kerjaya ini, tambahan lg "surrounding area" yg dh x berapa best. Ak tau, pasti ramai yg menyukai situasi "bila ak sudah tiada".... Yuhuuuuu bergembiralah kalian. Ak ingin mencari pengalaman dan suasana yg baru. Dan kesilapan serta pengalaman ak bekerja selama ini akan ku jadikan sbg tauladan dan pengajaran utk ak tempuhi keja lain pada masa akan datang. Ak akn terus berlari utk menggapai impian dan harapan. InsyaAllah. Amin. Korang tolongla doakan sekali yea. Hehehe :-)

06 June 2011

PostHeaderIcon Terasa Hati ;

Ak rsa sgt terkilan, knp yea darah daging sndiri pown sgup buat ak cmtue, ak dh berulang kali mtk maaf ats kesilapan ak selama nie, ak trtekan dgn idop ak msa tue, knp dia sll membela org len, knp dia sll nampak kebaikan org yg paling ak benci saat ini.....



Ak ckup rsa mnyesal slepas knal seorg llaki, yg keegoannya ckup tinggi, x blh pkai lgsung, ska brlagak, ckp besar dan paling ak bnci, dia trsgt hipokrit..... Ak berasa sgt lega bler ak brjaya melepaskn diriku dri dia, sememangnya dri ak brkawan dgn dia dlu, ak mula rsa muak.... tersgt muak dgn kerenah dia, tp dia ttap memaksa ak, dia dmengikat ak, smpaikn kluarga ak seakan trtunduk dgn dia...





Kemudian, dia mbuatkn ak berbalah dgn ayah setiap ari, bler ak lhat muka dia, slepas prgaduhan, dia trsenyum, ak brfikir, sejak itu, ak hrus lepaskn diriku dari dia, dpan umi ayh, dia sll tayang muka ksian dia, dia sll menabur janji manis, kata2 manis, ahhhhh ak bncikan dia.... Ble ak dh xde apa2 dgn dia, dtg plak seorg prempuan, brtanyakan psal dia, kononnya aweks bru dia, kmudian prempuan tue mnceritakn dia d permainkn dgn llaki yg ak bnci tue, smpai "*&^5%$#^&@".... wat's up????




Ternyata dia bkn llaki yg baik, msa dia ada aweks tue, dia x nk pulak tayang aweks dia, sbb apa....? Sbb aweks tue pda dia mgkin x selawa mna, tp skunk bler konon2 aweks bru dia yg lain pulak, lbih lawa, sbuk pulak dia tayang kat seluruh famili ak, siap add dlm fb, yg buat ak sakit ati tue, darah daging ak sndiri, beria-ia seronok benar bler "abg kesayangan" dia tu add, siap ckp aweks lawa, hey gmbar x menggambarkn apa2 sgt la, blom tntu tue aweks dia yg sebetulnya... ak ckit pon x jeles, tp ak geram, ak jdi bnci dgn llaki durjana tue.... kalo ak jmpe dia, rsa smpai mcm nk sepak muka dia smpai lebam..... haaaa bru dia tau sape ak !!!


Kdang2 ak meluahkn rsa kesal ak, rsa sedih ak psal perkara nie pda "Te Amo".... Mujur dia fham ak, dan dia sll redakan kemarahan ak.... tp semalam, "Te Amo" kata, ak bcakap mcm ak jeles.... Sumpah my dear, ckit pon x jeles.... malah makin meluat lg..... Rsa lega sgt la bler dia dh berambus dri idop ak niey, kalo x, msti smpai skg, ak makan ati, ak kne darah tinggi ke apa.... dan, ak mgkin x dpt knal dgn "Te Amo".... Fuhhhhhh lega sesgt.... "Te Amo" tue jauh lbih baik, lbih bgus dri dia.... Dan, bak kata umi, pedulikan jea psal jantan khianat tue, tumpukan pda khidupan baru skrg niey.... Yeah ! nsib baikla umi dan ayah dh tdak mnyebelahi llaki keparat tue.... cuma sorang je yg msih setia dan akur dgn llaki itu, biarla dia.... dia x rsa spt yg ak rsa... suatu masa, ble dia merasai kepahitan itu, mgkin bru dia tau apa yg prnah ak alami dlu.... Berdoa saja....
04 June 2011

PostHeaderIcon Sinetron CINTA MELODY


Layan Sinetron ;


Urggghhhhhh !!! Geramnya tgok Sinetron CINTA MELODY ne... Nape la ending cita tue diorg x brsama??? Sedihnya.... Skrg nie episod cita nie pon dh buat ak geram.... apatah lg ak nk tgok smpai ke penghujung.... tp kalo x tgok, ak jdi tertanya-tanya, bler tgok, ak jdi GERAM !!! GGGgggrrrRRRRrrr... Apapon layan jelah, maybe Pengarah cita nie nk berikan kelainan.... Sememangnya dlm lumrah idop, bercinta x semestinya dpt memiliki org yg d cintai... Ak ska tengok Randy Pangalila.... Tersgtla "cute" muka dia.... JAMBU !!! Hehehe.... Melody pon cntek jgk tp ak x tau nama sebenar dia, rsanya ini kali prtama cita dia brlakon d tayangkan kat Msia....


03 June 2011

PostHeaderIcon Ikatan Permulaan Telah Terjalin





18 Mei 2011 : 9.15 - 10.45 malam


Tepat jam 9.15 malam, Mak Ayah "Te Amo" sampai d rumah. Masa tue, ak masih belum siap sepenuhnya, msih mbetulkn tdung, bberapa kali tgok cermin, gelisah btol rsanya. Dengar saja suara mereka mberikan salam, ak trus menggigil satu badan. Urgh ! Takutnya. Hurmmm nak taknak kne jgk la kuatkan ati, ak pon melangkah kaki kuar dri bilik, trus brsalaman dgn Mak "Te Amo". Hehehe.... Malunya. Lepas jea bersalam, ak menuju ke dapur. Sempat ak mnjeling ke arah "Te Amo", dia melemparkn snyuman. Tp snyuman dia mlm tue penuh makna tersirat, x mcm biasa. 


Umi dh amanatkn ak mnjaga lauk pauk dan sediakan mkanan utk dihidangkan nnti. Adik ak, "Ebi" setia menemani ak d dapur, sempat juga ak "snap" pic sndiri d dapur selepas menghidangkan air dan kuih muih.



20 minit kemudian, umi dtg ke dapur, umi ajak pegi ke depan, katanya ajak berbincang sekali. Boleh ke cmtue, layan jelah. Sampai je kat ruangtamu, Mak "Te Amo" trus menyapa, "macam mana keyna, setuju ke dgn tarikh .............................. tue....?" Ak memandang "Te Amo" seketika, dia mengangguk tnda setuju, kemudian ak pula mengangguk dan trsenyum.

















Selepas itu, ayah menyuruh kami menghidangkan makanan memandangkn sesi prbincangan dh tamat. Urmmmm sgt simple dan ringkas prbincangan itu, nsib baikla ayh x byk songeh, risau juga ak, ayh dh jdi sgt sporting skrg nie, ayh kata, dia ikot je pihak lelaki, wahhhhhhh bestla cmtue, memudahkan segala urusan.

Malam itu, ak tdur dgn lena skali, kerna salah satu perancangan hdup dan masa depan kami brdua telah terlaksana. 

Alhamdulillah. Segalanya berjalan dengan lancar dan kali ini, "Te Amo" menunaikan janjinya.
Mudah mudahan segala yang dirancangkan selepas ini, akan begitu juga. Amin. Ku Bersyukur PadaMu Ya Tuhan. Amin. Amin. Amin Ya Rabbal Alamin.


Blog I'm Following ;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search Blog

Loading...

About Me

My Photo
Ady Shakeyna
"I like to think dats other people are da ones who screw up my life". Nama diberi Adilatul Sakinah binti Abdul Hai. Berasal dari Setapak, Kuala Lumpur. Berumur.... ??? tu rahsia kot! Kalau Nak Kenal Diri Ini Dengan Lebih Mendalam, Kenalah Ikuti Blog ini yea. Hehehehe... Promote Nampak... Biasalahkan, bkn nk kait untung tp just nk share... Best Regard !
View my complete profile

Check it out !!!

Welcome to "My Reality"

:: For Me, Life is like riding a bicycle, to keep ur balance, u must keep moving ::

Coretan Setiap Hari ;

12-Feb-2013
“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu memasuki rumah yang bukan rumahmu sebelum meminta izin dan memberi salam kepada penghuninya. Yang demikian itu lebih baik bagimu, agar kamu (selalu) ingat.” (QS. An-Nuur : 27)
Perhatian: Button ini jika di klik, bukanlah link yang menyebabkan anda tertipu, ia hanya pentas bahasa coretan AdyShakeyna

Duniaku Disini ;

Beginning are usually scary,

Ending are usually sad,

But its everything in between

dats makes it all worth living...

Selamilah Jiwaku ;

Bukan semua yang kita rasakan,

kita dapat meluahkan dengan bicara kata,

kadangkala kita lebih selesa menulis

dan melakarkannya di dalam hati...

:: Demi Masa ::

Blog Archive

Total Pageviews ;

:: Hari Demi Hari ::

:: Panduan Al-Qur'an ::

:: Solat Itu Tiang Agama ::

About

Facebook Badge ku ;

Amazing Counters ;

:: Jom Borak Disini ::

:: Main2 Dgn Si Hamster ::


bloguez.com

Turtle yg Cute ;

AdyShakeyna - WishList ;

Futher Study : Degree
Berkahwin dgn Jejaka Pilihan
Menjadi Penulis Suatu Hari Nanti
Menunaikan Haji

:: Klik Di Sini ::

Terima Kasih Krn Sudi Berkunjung Disini. Datang & Terjah Lagi. Jgn Lupa Tinggalkan Jejak OK. Bye. Powered by Blogger.