Rakan Blogger ;

26 July 2011

PostHeaderIcon < Miya Pergi Dengan Meninggalkan Pesan >





Miya...
Tak sangka tanggal tarikh pada 19/20 Februari 2011 itu adalah kali terakhir kita brtemu sepasang 6 mata bersama Adik ko di JJ AU2 Keramat KL, masih terngiang d telinga ak, ko menasihati ak dri pelbagai sudut, ko mmg seorang pendengar yg setia, ko lbih selesa mndengar dri berbicara... 

hga kini, ak msih belum dpt terima, ak dh kehilangan ko, terasa seperti mimpi sumenya ini, yg buat ak ralat sgt, ko ajak aku dduk serumah, nak menyewa utk tahun nie, tp aku tak dpt tunaikan permintaan ko sbb keluarga aku tak kasi tgl menyewa, lpas tue kta beberapa kali mbuat temu janji utk brtemu tp x brkesempatan d saat akhir, jika tdak, 11 Jun 2011, kta brtemu lg d persandingan Wani, tp syg, rzeki tdk mnyebelahi kta, kali terakhir ko call aku pada 7 Julai 2011 menceritakan rancangan ko utk berniaga, msih segar d dlm ingatan aku dan sms ko terakhir pada 12 Julai 2011 membuatkan aku tdak mahu membuangnya kerana ianya merupakan kenangan terakhir utk diri aku... 

Namun, mgkin sume ne ada hikmahNya... Kau seorang sahabat yg lgsung tak pernah meninggikan suara pada aku apatah lg berniat nak memerli, ketidak puasan hati, sumenya kita lahirkan secara brdepan... Aku masih ingat, kata2 ko masa kta hang out kali terakhir, ko beberapa kali mengingatkan aku supaya jgn lupakan ko wlaupon dh kwen... sumpah Miya, ak takkan pernah lupakan ak ada seorang sahabat mcm ko, ko x pernah berkira dgn ak sesen pon... ak terasa sgt kehilangan ko, tp siapa lah aku nak menolak ketentuan takdir, kalau aku sebagai teman merasa sgt kehilangan, keluarga ko apatah lagi... 

Demi Ibu ko, Adik & Wawa yg aku sifatkan sebagai seorang yg sgt tabah, aku mula berfikir, ak jua harus tabah dan redha yg Tuhan lebih menyanyangi ko... Terima kasih pada Hazwani Basri dan Azlina (Alin) kerana pengkahabaran berita ttg pemergianmu... Maafkan Aku Miya seandainya sejak perkenalan kita pada tahun 1999 hingga kini, aku telah byk melukai hati dan perasaan ko, kalaulah aku d berikan peluang, aku nak sgt dengar suara ko memanggil nama aku seperti selalu, tiada org lain yg blh panggil aku dengan nada sebegitu... Miya, Semoga Rahmat-Nya mencucuri ke atas Roh mu... 

Semoga ko tenang berada d sna, kelak kita pasti berjumpa, walau d alam lain, aku akan tetap ingin menjadi “sahabat terbaik” ko... Aku sgt sayangkan ko Miya, aku bagaikan seekor burung yg telah kepatahan sayap... Salam Terakhir Dariku ; khas buat Sahabatku, Ameera Damhuri. 

Ini adalah Kenangan bergambar dengan Arwah ; 








23 July 2011

PostHeaderIcon Bergetar Sejuta Rasa ;

Nafasku terhenti seketika kerna ak rsa sejak akhir2 niey, ak gler2 rindukan "Te Amo", sejak dia keja skunk niey, ktorg dh jarang brbual, bermsg2, brgayut dlm telfon, ak dh terasa cam jauh lak walhal jmpe ari2.... ngada2 btol ak niey kan... nk wt cmne, dh ak niey mmg sensitif... ak rndu nk kena buli mcm yg "Te Amo" sll wt kat ak, smpai ak nangis, muka ak dh comot, bru la dia pujuk ak.... hahahhahaha... mmg kelakar, ada lak ak leh ska dia buli ak.... mgkin dh trbiasa kot, dia ska wt ak nangis, ble sminggu niey ak x nangis, ak dh mula rsa x tntu arah.... hahahhahahha.... tp bgus gak sbenarnya, leh ak simpan airmata kan... dh byk sgt ak kuarkn sbelom niey.... 


Seminggu jea lgy, then pasni, ak dh d ikat sbg tunangan org.... owh, bley kew ak mengawal rsa cemburu ak pasni...? ak x nk la gduh2 lgy, x nk hadapi rintangan atau cubaan org ketiga.... dh x sgup rsanya.... kalo bule pasni kalo gduh pon, biarla hal ktorg brdua jew, dh xde cmpurtgn org lain nie.... harap2 la kn...


Ptg niey, "Te Amo" kata nk temankan ak g psang manik tdung, hurmmmmm mgkin ak nk g Wangsa Walk ataupon Carrefour, x larat la nk menapak kt Jln. TAR, dhla bdan ne rsa x shat. nk brsesak org rmai lak, silap2 apa pown x dpt.... huhuhu


okla guys, tu sja yg dpt ak isikan utk entri kali ne.... ak nk wt apa yg ptot, umi dh mula bebel, ble nk kemas bilik katanya, mmg brsepah pown bilik tue, ntah ble ak nk mulakan operasi, jap lgy la... nk layan tv jap.... huhuuhu.... tp prot niey pown dh terasa getarannya, lapar la.... jap la nk jenguk apa yg ada kat dapur tue.... msak maggie la kot.... bubye !!!

PostHeaderIcon Maafkan Aku Teman ;

Entah kenapa dri semalam, ak merasa sgt ssah ati, rsa brsalah.... oh! mgkin krn ble mana ak teringatkan keterlanjuran tika ak brbicara, keterlanjuran tika ak brtindak... ak sll mahu teman2 mendampingiku tp kdangkala ak mbuatkan mereka merana dgn tikaman kata2 ku, dgn tindak tanduk ku yg ku rsakan ak sll brtindak tnpa brfifkir dlu... Maafkan ak duhai teman2, kdangkala ak alpa, ak ini hanya manusia biasa, mudah benar ak mbuatkan org terasa, mudah benar ak melemparkan kata2 yg mgkin mbuatkan hati kalian rapuh.... Oh Tuhan, patutkah ak d beri peluang kedua utk mperbetulkan sume keadaan ini....??? Sedangkan mereka yg telah ak sakiti seakan semakin menjauhkan diri dariku, oh mengapa semua ini terjadi, mungkinkah kerna ak terhempap dgn hujanan masalah mbuatkan hatiku sgt merasa tekanan... tp apa slah mereka....? mereka sememangnya tdak tahu tekanan apa yg sdg melanda diriku dan ak x sepatutnya mnghukum mereka dgn apa yg telah trjadi ke atas diriku.... Oh Tuhan, berikanla ak kekuatan....

PostHeaderIcon Sesi Membuat Jemputan ;

Sebenarnya ak dh mula wt jemputan 3 minggu awl lgy, yelah... tkot d saat2 akhir, ak lupa... hurmmmm ak juz dpt jmpot thru private msg kat FB jew, jmpot mulut ak akn start mnjempot mgu dpan... yelah,kalo ckp awl2 kang, dirog lupa lak nty... ak dh mula terasa brdebar niey, mna x nya, ak rsa kaku, takut, sume ader... atoiiii... so, btw.... hadapi jelah sumenya dgn tenang, so inila ayat ak mnjmpot org kat FB, ayat yg power gitu.... hahahahha... perasan !!!


< He asked, and she said “YES” >

Mohd Shafik bin Abdul Rany
&
Adilatul Sakinah binti Abdul Hai
Are Getting Engaged !!!

Majlis Pertunangan &
Majlis Tahlil Sempena Menyambut Ramadhan 2011

Dengan Penuh Takzim, kami sekeluarga ingin menjemput untuk memeriahkan majlis seperti aturcara berikut ;
11.00 am ; Ketibaan Rombongan Pihak Lelaki
11.30 am ; Bacaan Doa & Sesi Perbincangan
12.00 pm ; Majlis Pertunangan
1.00 pm ; Majlis Tahlil & Bacaan Yassin serta Solat Zuhur
2.00 pm ; Jamuan Makan
4.00 pm ; Majlis Tamat

Please Save The Date ;
30 Julai 2011 (Sabtu)
at ;
Blok D4 Wangsamaju Seksyen 1 53300 Setapak, Kuala Lumpur

You are invited !!! Come to join us !!!
Again,
Saturday, July 30, 2011

~ Love is Sweet. Given or Returned ~
22 July 2011

PostHeaderIcon :: Dak :: Dik :: Duk ::

Meniti Hari :: 7 Hari Lagi

Hurmmm... sebenarnya x tau apa yg nk d kongsikan dlm entri kali ne, rsa krg selesa sbb bdan panas, demam kot, tp still keja, huhu... apa nk wt kan, cuti ckit, kne bajet2 la kan...

Rsanya totally sume dh ok, psal persiapan tue, cuma ak blom sempat anta tdung tambah manik/batu... mybe weekend nie la kot, kejap jea bnda tue.... smalam ak gy Kak Linda, yg bakal mekap ak tue, dia ckp, hari demi hari dia tgu ak dtg, tue la, msa mula2 ak dtg dlu, dia x amek no ak, tau jeala ak ne, mlas kot nk trun tgahari, ak lebey ska dduk kt opis, so mmg lama la akak tue tgu ak dtg x tiba.... wawawawa...

D pendekkan cita, ak byarla booking RM50 kat dia, trsenyum jea akak tue, dia suro ak dtg lgy bwak tdung n selendang, dia nk tgok, hurmmm ptotnya arine tp ak lupa lak nk bwak, mklum ler pg2 ble x sihat nie mmg lemau memanjang kan.... huhuhu.... so totally ak rsa dh ok la kot, ckit2 tue kecik pnye hal jea, ak pown malas nk mbazir sgt, wt simple sude.... huhuhu

Nie antara gmbar yg bakal ak hiasi pelamin mini & hantaran buatan sendiri ;




Guys, doakan sumenya dpt brjalan dgn lancar okay... see'll u then... Bubye !
To Be Continued...
15 July 2011

PostHeaderIcon Kengkawan Punyer Cerita

-->
Hai, arine ak just nk ceritakan psal kengkawan ak d Opis.... saje nk angkat nama diorang dlm blog ak yg x seberapa niey, hahahaha.... dlm group ktorg, msing2 ada pangkat, tp bkn pangkat btol2, hanyalah berangan dan impian tgl impian semata2.... hahahhahaha... tp mna la tau jgk kn, drpd gurauan tue blh jdi kenyataan kn.... Mcm cita ANNISSA yg tgh hot d tayangkan skrg niey.... ada 4 sekawan, bukak biznes sesame.... mana tau, kot suatu msa ktorg jdi cmtue jgk kn.... huhuhu... berangan je lebey... opppssss....
So, firstly ak nk cita psal “Sis Ninis & Mr. Mman”... ~ ha, psal diorg niey la yg pling byk ak critakan dlm blog ak niey, yelah.... sbb krn diorg la, ak dpt brkenalan dgn “Te Amo”....

Pangkat dier dlm group ktorg ialah ~ CEO.... hahahahhaa... ssuai sgt la dgn kelantangan suara dier tue utk jdi CEO, jgn main2 yea dgn dier, selagi dier x dpt apa yg dier nk, kalo order mkn, dia akn usaha, smpai besarkan mata, wawawa.. kekadang rsa nk trgelak pown ader.... ne la org nya, ak attach kn skali pic husband dier, pic tyme wedding n now dia sdang sarat... comel kan....???



So, yg niey plak, ak biasa pgl dia.... “Kak Fida”... dan, kekadang ak pgl “Kak Raf”... ikot suka mulut ak nk panggil, nama same je pown bosan jgk kn... dier dh ada anak, namanya Farisha, ce tgok bwah, ada pic anak dier skali, comel kan... budak2 mmg comel, tang pp tue, yg rsa geram jea nk pgg... huhu... ak selitkan jgk pic kawen diorg utk tatapan sume... 
 huhuhu... ops, lupa lak nk mention, pangkat dier dlm group ktorg ialah TKPE 1.... Hehehe... ssuai jgk la status tue pda dier, sbb dier ne patuh dan akur jea dgn kputusan CEO tue... hehehehhe... dia jnis x byk bantah, snyum n ikotkn aje... kekadang jea dia ska bt hal sndiri... hahahahhaha
Dan, yg niey plk, ingin ak kenalkan seorang wanita melayu terakhir, “Cik Suhaila” atau lebey ska d pgl “Mek”... huhuhu... dia ne msuk2 je group ktorg trus declare pangkat dier utk jdi “chairman”.... pnyala kelakar msa tue, dh xde pangkat len, dier nk tertinggi plak.... huhuhu... ak upload pic dier bsama teman mesra dier skali, nama sma dgn “Te Amo” ak plak tue.... jgn silap smpaikan kerinduan lgy yea cik mek...



Pangkat ak lak dlm group niey, hehehhehe ce teka, ce teka.... mestila TKPE 2, hahahaha... caya tak... setakat dlm group mainan niey bley la kan... ak aktif ckitla dri TKPE 1, kira kalo TKPE 1 xde, ak la kne menurut kata CEO tue ha... kalo dua2 xde, dia meroyan.... hahahahhaha... pic ak dgn "Te Amo" yg trsayang pown ak nk upload jgk.... hehehhehe....


Dan, yg niey plk, dia bkn la group ak, dia ada group trsendiri tp kalo kat opis, dia niey 1 unit dgn ak, ssaje jgk ak nk upload pic dier, sbb dia merangkap kwn baik ak kat opis jgk.... hehehehheehe.... harap2 persahabatan kta sume bisa brkekalan.... gaduh... salah fhm.... sengketa.... perbalahan... tue sume biasa dlm persahabatan dan perhubungan, yg penting kta kne pndai atasi segala permasalahan...

Akhir kalam, sbg kesimpulannya, d sbb kn diorg niey la, ak msih bertahan keja kat GM, kalo ak xdew kwn cam diorg, ak mgkin dh putus asa, huhuhu... so dlm idop niey, kekadang kta kne enjoy..... tp jgnla smpai lupa diri, nti termakan diri... okla guys.... bubye... lunch hour dh hmpir tamat... ak kne chow dlu... daaaaaa...
14 July 2011

PostHeaderIcon Debaran Kian Terasa ;

Dak Dik Duk
Tik,,,,,, Tik,,,,,, Tik,,,,,,,

Aik, dh mcm lagu dangdut lak... aduyai, ak rsa sejak kebelakangan niey, tgn ak cpat jea rsa gigil... huhu... jntung kian laju brdegup... sedang meniti hari niey, rsa suspen pown ader... dhla misi ak nk diet x menjadi, stress btol... badan makin naik, mana tak nyer, "Te Amo" suka order makanan yg best2, gler x kn nk nengok aje... huhuhu... so balun jugak ler, sdahnya pas kenyang, bru rsa nyesal sbb x control, "Te Amo" plak trsenyum pnjang, misi dia nk bgy ak mkn byk lak yg trcapai... atoiiiiiiiiiii...

Lebey krg lgy beberapa ari jea nk smpai masanya utk mngikat tali prtunangan ktorg.... ak hrap kali niey, ikatan ini tdk akan trputus malah makin erat... biarla hanya ajal dan maut yg memisahkan.... Ak brtambah lega skunk niey sbb "Te Amo" dh bekerja tetap smula... Alhamdulillah... Akhirnya, "Te Amo" tdk mngecewakan ak... rupanya dia niey tdak blh d desak trlalu kerap, bler kta diam, brulah dia brtindak.. Ya Allah tetapkanla ati dia utk trus bekerja + bekerja sebaiknya.... Amin...


Harap2 semuanya bakal berjalan dengan lancar.... Weekend niey, "Te Amo" ajak ak utk usha Baju Nikah utk hantaran, ak x la kisah sgt mcm mana "Te Amo" nak beli, ak terima jea, cuma jgn kata warna "putih".... oh NO, ak x nk warna itu.... huhuhuhu... tekala sndiri krn aper yea...


Kalo xde apa minggu niey, mgkin blh shoot skali dgn Opismate ak, yg ingin mnjalankn sesi "snap2" pic... huhu... x dpt ak bayangkan, idea dia cmne, nmpak cam gempak jea... akhirnya ak brjaya jgk memujuk dia jdi photographer ak nty, agak jenuh jgk memujuk... ak mmg nk photographer wnita, nk rsa cmne... yihaaaaaaa... sbb mgu dpan "Te Amo" kne blik kampung sempena "Cukur Jambul" anak buahnya yg trsgt comel, gler la ak dh rsa x sabar sgt nk jmper dak comel tue, geram ak nengok pic dia, comel belaka...
12 July 2011

PostHeaderIcon :: Detik Demi Detik ::

< He asked, and she said “YES” >
E-Day Theme Colour


Hijau + Pink

< Aku memilih warna ini, sbb ak mmg sgt gler kan kaler hijau, dri dlu lgy... huhu kmudian, ak sukakan jgk warna pink, lgy2 yg soft pink, gler cntek la, huhu... so ak combined kn wrna tue... hurmmmm hrap2 tyme majlis nty, ianya tampak cntek > 








Engagement List


On a lighter note, it is about 3 weeks from our E-Day... Yay ! Here's an updated checklist for our E-Day ;


Hantaran Untuk Pihak Lelaki ;
1. Kain Ela (Baju Melayu)
2. Buah Buahan
3. Handmade :: Coklat Bentuk Ikan
4. Kek
5. Sejadah + Perfume
6. Kuih Cornflakes Madu <Buatan Mek :: Opismate>
7. Chocolate + Gula-gula


Persediaan Majlis ;
1. Mini Pelamin <Buatan Sendiri + dibantu Mek>
2. Makeup + Aksesori + Bunga Tangan
3. Photographer <Are~Tun :: Opismate>
4. Senarai Tetamu
5. Khemah
6. Menu Makan <Umi Ayah>


Persalinan Tunang ;
1. Baju Perempuan  <warna hijau + kain chiffon>
2. Tudung
3. Veil / Selendang
4. Baju Lelaki

Dat's my checklist for our E-Day Ceremony... To Be Continued...
08 July 2011

PostHeaderIcon :: Misi Membuat Persiapan E-Day ::

Bakal Tiba.............


Ya Allah... Aku memanjatkan syukur pada Ilahi kerna segala yg d rancang insyaAllah bakal tiba tdak lama lg... Hanya Tuhan saja yg tau betapa gembiranya hati ini tdak terkata... Harap2 semuanya berjalan lancar... hurmmm aritu masa cuti 2 ari, "Te Amo" mendesak ak mnyiapkan beberapa persiapan utk "E-Day" yg bakal tiba d penghujung bln ne.... slepas blik tgok cousin ak brtunang @ Bagan Datoh, Perak.... sempat ktorg singgah kat Sg. Besar.... 


Wahhhh, tempat jatuh lg d kenang tuuuuuu... gler ak rsa, rambang mata d buatnya... pnyala dh byk perubahan, smpai rsa nk pengsan, kalo duit byk, mau ak borong sumenya... aduyai.... kaw2... la.... so inilah antara brg2 yg ak borong kat Sg. Besar dan ak siapkan selama bercuti on 4 & 5 Julai 2011.... huhu.. hrap2 semuanya blh d siapkn sbelom hari trsebut tiba... byk lgy blom beli ne, kne beli ckit2... huhu kalo x, umi mrah, dia ckup x kasi dh skunk ne kalo ak nk mbazir, tp bgus jgk, ak lbih berwaspada memilih brg.... hurmmmm... 










Inilah antara persiapan yg dpt ak buat selama 2 ari tue, hehehehehe... yg lain2 msih dlm proses... nntikan saja dlm entri lain yea... 
To Be Continued... Bubye !

PostHeaderIcon 2nd Vacation

01 Jan 2011
I luv Penang <2nd trip>

hehehehe! pnyala dh lama, tp bru skg ak sempat nk share al kisah ne, neway x pelah.... cepat atau lmbat, ak ttap nk share, yelah.... ne kan umpama "diary" idop ak, so bebila masa jelah yg ak nk, ak blh "update" kan...

hurmmmm ne kali ke2 ktorg gy Penang.... yg bestnya kali ne ktorg pegy d sbb kn nk sertai "Wedding" Sis Ninis dan Mr. Mman.... hehehehe akhirnya mreka brjaya bersatu dgn ikatan prkahwinan... hurmmmm love is sweet kn... pnyala excited rsanya nk pegi wedding tue... dan, kami pergi dgn selamat, pulang jua dgn selamat... alhmdulillah... wedding tue sgt meriah dan Sis Ninis kelihatan sgt cntek sey.... hehehehehe... mcm bidadari tue.. skunk ne Sis Ninis dh pown berbadan dua, dh msuk 5 bln pown.... rzeki mreka dpt timang anak cpat, x lama lgy tue... hehehehhe... masa bgitu pantas berlalu kan...

d pndekkan cite, aritue jgk ktorg rush blik ke KL, yelah tahun baru~ Penang jamp gler kot...sempat jenjalan kat Bt Feringgi jelah.... hehehhe... ne gmbar yg ktorg sempat snap...








comel kan....? hehehehhe.. hurmmmm dh lama la x jenjalan cmnie.... gy travel jauh2.... huhu.. dh x de geng nk gy travel sbb sume dh memboyot.... huhuhu... so, skunk ne gy jenlajan dkat2 jolah ha.... x ksah la, janji skunk lebey epy kot... jalan2 pown byk mkn duit, mbazir aje... huhuhu...

PostHeaderIcon Kerjayaku Bermula Semula ;

6 Julai 2011


Hari ini kontrak keja ak d sambung semula... utk tahun yg ke 5, hurmmm mmg still kontrak... mybe sbb dri segi displin kedatangan keja, ak blom dpt mmuaskan ati diorg, it's ok... pda diorg, biar dtg awl, melanguk, merayap x buat keja, janji awl, drpd ak ne yg lmbat, dduk je trus buat keja, menghadap smpai blik pown kekadang trpaksa "stay back"... neway, sume tue x penting.... lgpon ble ak pk, lg 2 bln nk raya, kalo ak benti koje, apa lak ak nk pkai utk belanja raya, payah sbenarnya nk carik keja lain skg ne.... so, bila d timbang balik, ak rasa, perlu kot ak teruskan kerjaya ak sbg kerani cabuk ne.... huhuhu.... biarla... rezeki tue sume brserah saja pada Tuhan, insyaAllah sumenya akn selamat, cuma cpat atau lmbat aje.... huhu... tulah dlu, ak dh dpt keja yg bgus, ak tolak, last2 smpai skunk, umi ayah dok ungkit kisah tue... huhu... nasibla kan... 


kali ne kontrak ak d sambung bkn utk setahun tp 6 bulan, so ak kena la beringat utk mohon renew awl lpas ne, harap2 sementara tgu bln 1, sbelom abes kontrak, resume/permohonan yg ak anta d ssuatu tmpat, dpt la peluang ak mngubah haluan... sbb ak mahu kerjaya ak d bina dgn status lbih kukuh, ak x nk keja kontrak smpai 10 tahun, naya ak.. dhla keja bagai nk gilerrrr kot.... huhuhu... sabo jelah.... neway, keja ak skunk ne sgtla byk mberikan ak pngalaman dan pengajaran yg amat bermakna, smpaikan ak btol2 pndai dh skunk ne gunakan komputer, dlu masa blajar msih kaku walau pkai laptop, maklumlah... dlu x la smpai ari2 mnghadap, tp sejak keja ne, tiap ari mnghadap komputer jew.... huhu smpai mata pown naik kelabu.... hahahhaha... apala yg ak dh merepek ne... hurmmmm by da way, ssiapa yg sudi baca entri ne, tlgla doakan yea supaya kerjaya ak blh dibina dgn keadaan yg lbih terjamin lg.... thanx yea all my fren !

Blog I'm Following ;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My Photo
Ady Shakeyna
"I like to think dats other people are da ones who screw up my life". Nama diberi Adilatul Sakinah binti Abdul Hai. Berasal dari Setapak, Kuala Lumpur. Berumur.... ??? tu rahsia kot! Kalau Nak Kenal Diri Ini Dengan Lebih Mendalam, Kenalah Ikuti Blog ini yea. Hehehehe... Promote Nampak... Biasalahkan, bkn nk kait untung tp just nk share... Best Regard !
View my complete profile

Check it out !!!

Welcome to "My Reality"

:: For Me, Life is like riding a bicycle, to keep ur balance, u must keep moving ::

Coretan Setiap Hari ;

12-Feb-2013
“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu memasuki rumah yang bukan rumahmu sebelum meminta izin dan memberi salam kepada penghuninya. Yang demikian itu lebih baik bagimu, agar kamu (selalu) ingat.” (QS. An-Nuur : 27)
Perhatian: Button ini jika di klik, bukanlah link yang menyebabkan anda tertipu, ia hanya pentas bahasa coretan AdyShakeyna

Duniaku Disini ;

Beginning are usually scary,

Ending are usually sad,

But its everything in between

dats makes it all worth living...

Selamilah Jiwaku ;

Bukan semua yang kita rasakan,

kita dapat meluahkan dengan bicara kata,

kadangkala kita lebih selesa menulis

dan melakarkannya di dalam hati...

:: Demi Masa ::

Blog Archive

Total Pageviews ;

:: Hari Demi Hari ::

:: Panduan Al-Qur'an ::

:: Solat Itu Tiang Agama ::

About

Facebook Badge ku ;

Amazing Counters ;

:: Jom Borak Disini ::

:: Main2 Dgn Si Hamster ::


bloguez.com

Turtle yg Cute ;

AdyShakeyna - WishList ;

Futher Study : Degree
Berkahwin dgn Jejaka Pilihan
Menjadi Penulis Suatu Hari Nanti
Menunaikan Haji

:: Klik Di Sini ::

Terima Kasih Krn Sudi Berkunjung Disini. Datang & Terjah Lagi. Jgn Lupa Tinggalkan Jejak OK. Bye. Powered by Blogger.